На 3 септември Районният съд в Пловдив трябва разгледа искането на прокуратурата за настаняване и лечение в специализирано прихиатрично заведение на 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала певицата Дара Екимова  и родната инфлуенсърка Ясмин. Делото е разпределено на магистрата Спасимир Здравчев и ще се разгледа при закрити врати. Районната прокуратура настоява да бъде назначена и  съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже дали жената страда от психиатрично разстройство. 

Чрез социалните мрежи тя  започнала да изпраща заплашителни и обидни съобщения. Пишела коментари под публикации и на продуцентката й Саня Армутлиева. Кореспонденцията се състояла в множество и ежедневни нападки, обиди, закани за убийство, заплахи за живота и здравето на семейството на двете включително и на детето на последната.

Друга потърпевша от непрестанен тормоз е била инфлуенсърката Ясмин Кирилова, която също многократно е сигнализирала компетентните органи за упражнявания психически тормоз.Именно Армутлиева съобщи във фейсбук профила си, че 22-годишната Дара Екимова е жертва на кибертормоз.

"Ще те намеря на участие и ще бъдеш с пръснат мозък, Кеф ще ми е да ти пръсна черепа и Ще гниеш под земята" са част от заканите, придружени с цинизми и всевъзможни обиди, които певицата е получила онлайн от непознатата за нея жена. В интернет има и подписка за лечението на пловдивчанката, в която са се включили хиляди хора.

 Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Заплашват Дара Екимова с убийство

Прокуратурата в Пловдив чака сигнал от Дара Екимова, за да иска лечение на жената, която я заплашваСрещу същата има сигнали и от Ясмин Кирилова, която е Тик-ток звезда

Прокуратурата иска принудително лечение за пловдивчанката, тормозила Дара Екимова и Ясмин КириловаВ петък стана ясно, че певицата е жертва на кибертормоз