Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на 45-годишния Георги Генов за убийството на съпругата му Катя.  Той е осъден на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. 

На 1 септември 2017 година в Пещера Георги причакал след работа Катя  да слезе от рейса на автобусната  спирка. Скарали се на улицата и той й нанесъл  многобройни удари по цялото тяло като я съборил на асфалта и легнал върху нея, за да не мърда. Пред очите на няколко мъже и жени той  нанасял удари на жената, докато накрая тя починала. Подсъдимият я оставил на пътя,  качил се в колата си и потеглил. Пристигналият екип на „Спешна помощ“ констатирал смъртта на пострадалата.

Според апелативните магистратите, тъй като производството в  Пазарджишкия окръжен съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият е признал фактите от обвинителния акт, напълно справедливо съдът е заменил наказание  доживотен затвор с наказание лишаване от свобода в размер на 30 години. Наказание в рамките на максимално предвидения размер в оптимална степен ще постигне целите и на специалната, и на генералната превенция, смятат апелативните съдии. Подсъдимият е осъден да изплати общо 600 000 лева обезщетение на майката на пострадалата и на двете й дъщери.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.