Георги, който уби жестоко майка си в Стара Загора, окончателно остава в ареста. Това решеи Апелативен съд - Пловдив, след заседание. Окръжна прокуратура – Стара Загора е повдигнала обвинение на Георги Г. за убийство на собствената му майка, извършено на 8 април 2021 г., когато  я пребил жестоко. Жената е била настанена в болница, където въпреки направената й операция е починала на 22 април 2021г.       

Според съдът, видно от материалите по досъдебното производство са извършени допълнителни разпити на сестрата на обвиняемия и на други свидетели, изготвени са Комплексна съдебна психологична и психиатрична и токсикохимична експертиза, които са достатъчни да се направи извода, че  правилно Окръжния съд в Стара Загора е стигнал да извода, че има достатъчно основания за обосновано подозрение, че Георги е съпричастен към повдигнатото му обвинение за умишлено убийство.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Апелативните магистрати прецениха, че са  налице и другите предпоставки за задържане под стража, а именно, че при по-лека мярка за неотклонение продължава да съществува реална опасност  Георги да се укрие или да извърши престъпление.

Съдът приема, че изтеклият период от време от първоначалното задържане на обвиняемия  е в рамките на законния срок, който съпоставен на тежестта на деянието се явява разумен.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.