Пловдивчанка отнесе глоба в размер на 1000 лева за кражба на скъп телефон, принадлежащ на свой роднина. Момичето задигнало мобилния телефон и го заложило за 400 лева. След подадена жалба, органите на реда стигнали до жената, която била задържана и предадена на съд.

Действието се развило по време на коледните празници. Пловдивчанин, който живее в Чехия се прибрал у нас, защото му предстояла операция. Мъжът отседнал у брат си, който живеел с приятелката си.

Преди да се подложи на хирургичната намеса, мъжът и роднините му се събрали, за да се почерпят в кафене в Тракия. Срещата приключила и тримата се отправили към магазин, за да пазаруват. Двамата братя вървели по алеята, а зад тях момичето. В един момент от раницата на госта изпаднал айфонът му. Момичето го видяла, но вместо да го вземе и да го върне, го подритнала в тревните площи.

Не след дълго пловдивчанинът констатирал липсата на мобилния апарат и с брат си започнали да го търсят. Те се върнали в апартамента, а момичето останало в магазина. Същата се върнала на алеята и взела телефона.

Изключила го, сменила сим картите, но поради наличието на код не успяла да го активира. Тя занесла айфона в магазин за телефони, защото мислила, че е развален. Майсторът й предложил да го откупи от нея, като й предложил 400 лева. Момичето взела парите и си тръгнала. Тя не признала на гаджето си и брат му какво е направила, а си замълчала.

Междувременно, потърпевшият и роднината му се обърнали към органите на реда. Пусната е била жалба и е било започнато издирване на мобилното устройство. След кратко време откраднатата вещ се появила. Установено било, че момичето го е продала, макар да знае, че е на брата на гаджето й.

Жената е била задържана и й било повдигнато обвинение. Същата е била изправена на съд.

От събраните доказателства става ясно, че момичето съзнателно е откраднало телефона и продало. Тя дори заявила пред търговеца, че айфонът е неин, но бил повреден.

След изслушване на свидетелите и запознаване с доказателствата, магистратите от Районен съд – Пловдив решиха да накажат пловдивчанката с административна глоба. Размерът обаче е определен в законовия минимум, тъй като момичето е неосъждано и не работи.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.