9 месеца условно е присъдата за пловдивчанката Силвия Енева, която миналата година шофирайки пияна по Околовръстното , причинила верижна катастрофа.  

На 11 февруари 2021 подсъдимата  се е прибирала от парти, на което е изпила солидно количество спиртни напитки. През нощта в полицията е получен сигнал за верижна катастрофа край Пловдив. 

Патрулът установил, че Силвия Енева е водачът,  причинил ПТП-то с материални щети. Тя се движила в лентата за насрещно движение, като блъснала движещият се направо по нея тежкотоварен автомобил и вследствие на удара управляваният от нея лек автомобил се завъртял и ударил движещата се непосредствено зад ТИР –а кола. 

След катастрофата жената признала на другите участници, че била на рожден ден, където е употребила доста голямо количество алкохол и помолила те да не викат полиция. 

Днес Силвия Енева се изправи пред съда, като се призна за виновна и сключи споразумение с Районната прокуратура. Наложеното наказание е 9 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок, като книжката на дамата ще бъде отнета за срок от 2 години.