Пловдивчанка, изтеглила кредит с крадена лична карта, обжалва присъда си пред Окръжен съд Пловдив. Жената  е призната за виновна от Районния съд , като е осъдена условно на четири години. Тя откраднала личната карта на своята близка и с документа  изтеглила кредит и купила мобилни телефони на изплащане на името на своята приятелка.

Историята започва още през 2018 година. Двете жени  били семейни приятелки и често излизали на разходки. Въпреки това подсъдимата решила да изтегли заем на името на приятелката си,  без нейното знание и съгласие. Един ден двете дами планували да излязат заедно с децата си на разходка. В дома на приятелката си обвиняемата застанала до детската количка, на която била поставена дамската чанта на пострадалата , издебнала удобен момент и незабелязано взела личната й карта.

След като тръгнали на разходка осъдената помолила  своята приятелка да минат първо през магазин „Триумф”, където се намирал и въпросния офис на дружество за бързи кредити. По-рано същия ден виновната жена била кандидатствала за кредит в размер на 600 лв. чрез обаждане на същото дружество, като дала имената на своята приятелка и своя телефонен номер. След като подсъдимата предоставила свидетелството за самоличност на пострадалата, кредитът  бил отпуснат, а измамената жена не подозирала , защото чакала своята приятелка отвън на търговският обект. Освен кредита, измамницата купила 2 телефона на изплащане, като отново е представила документа на своята приятелка.

Междувременно пострадалата пловдивчанка решила да посети  магазин, къдетосе наложило да ползва  личната си карта. Тя я потърсила в чантата си, но не я открила. Потърпевшата се притеснила и споделила това на виновната. Така тя не признала, че документът е при нея , вместо това  двете се върнали в жилището на измамената жена, за да търсят личната й карта. Виновната жена използвала този момент, за да върне личния документ, като в един момент докато търсели заедно документа из жилището тя извикала, че я е намерила на секция в една от стаите . На потърпевшата  й се сторило странно, че документът й е намерен на място, проверено вече от нея, но не обърнала внимание на това. Няколко дни по-късно, след като измамената дама е проверила  сметката си  за телефона  тя установила, че  е много завишена. След справка до мобилния оператор разбрала, че на нейно име са взети мобилни апарати на изплащане и именно виновна за това е нейната приятелка . Жертвата  е установила също, че нейната близка е изтеглила и кредит на нейното име, без съгласието й.

Така жената решила да потърси правата си и пуснала жалба до Районна прокуратура Пловдив. В хода на разследването са били разгледани почерци  по документите както и подписи. Установена била и стойността на измамата - от 2 596,32 лева.

Съдът счете за неоснователно искането и потвърди присъдата на осъдената жена.