Пловдивчанинът, счупил пръста на полицай от Криминална полиция, отново се изправи пред съда. По време на днешното заседание бяха разпитани преките очевидци на екшъна от нощта на 11 март миналата година пред сградата на Четвърто районно.

 Станимир Хаджийчеф застана на подсъдимата скамейка в Окръжния съд заради нанасяне на средна телесна повреда на  полицай Александър Диманов.

Припомняме, че обвиняемият бил на дискотека в центъра на града,  но след обилно количество алкохол, охраната го извела от заведението.  Той се опитал да се върне, но охранителите не го допуснали обратно. Спорът продължил и подпийналият пловдивчани се обадил на 112.  Пред дошлия на място екип, той започнал да се жали, че не го пускали и искал тяхното съдействие, за да се върне в заведението.

Униформените му обяснили, че няма как да иска подобно нещо от тях и го посъветвали да се прибира, тъй като е употребил солидно количество алкохол. Станимир обаче бил непримирим и решил да пусне жалба в 4-то РУ срещу униформените.  Пред сградата на районното излязъл дежурният полицай Александър Диманов, който е и потърпевш от агресията на мъжа.   

Инспекторът също се опитал да вразуми пияния мъж и го посъветвал да се прибира. Това още повече го ядосало, като той хванал полицая за униформата и започнал да го тресе, след това му извил ръката, в резултат, на което му счупил фалангата на пръста.

По време на заседанието пострадалият полицай даде пълни показания за събитията през злополучната вечер. Диманов е завел граждански иск за причинените му неимуществени вреди в размер на 8 хиляди лева.

„Бях дежурен 24 часа. В ранни зори на 11 март получих обаждане от постовия на районното, че лице иска да се оплаче. Слязох и заварих Хаджийчев, които викаше и ругаеше колегите. Когато ме видя той се обърна към мен: „Къв си ти бе педе***че, смотаняк”. Обясних му, че е редно да се държи прилично, но той още повече се ядоса, продължи с обидите и ме хвана за якето с две ръце. Опитвайки да се отскубна, Хаджийчев ме хвана за ръката и изви двата ми пръста – кутре и безименен. Крещеше, че ще прави каквото си иска, тъй като ни плащал заплатите. Опита се да ме удари, но се дръпнах, а колегите го арестуваха. Усетих болка в ръката, но мислех, че ще мине. Така лицето бе отведено в килия и му бе съставен акт за дребно хулиганство. След дежурство се прибрах, ръката ме болеше и беше надута. След това потърсих лекар, тъй като пръстите посиняха и едва ги движех. В болницата се установи, че имам счупена фаланга. Гипсираха ме и 30 дни бях с шината. После ходех и на рехабилитатор, а към днешна дата при студено време ме болят наранените пръсти”, заяви криминалистът.Полицай Диманов разказа още, че по време на болничния е бил болкоуспокояващи, едва се е обслужвал и не е можел да шофира.

Травмата бе потвърдена и от експертите, изготвили съдебномедицинската и тройната експертизи. Според медиците начинът на счупване напълно кореспондира с разпитите и обясненията за самото причиняване на травмата.

„Травмата съответства на захвата и отвеждането навън на пръстите. Това е класически механизъм за счупване. Използвана е сила от умерена до силна. Напълно е възможно все още да изпитва болки след сваляне на гипса”, заявиха в съдебна зала доцент Спасов и д-р Балтов от Съдебна медицина.

Пръв контакт с подсъдимия Хаджийчев е имал патрулният полицай Цветилов. Той е получил сигнал от районното, че лице търси полицейско съдействие пред дискотека на улица „Капитан Райчо”.

„Господинът бе отвън и се жалваше, че са го изгонили. Говореше несвързано и лъхаше на алкохол. Имаше желание да влезе отново, но не го допускаха. Слязох в клуба, за да разбера какво е станало и там гардовете обясниха, че са го върнали. Обясних на гражданина, че ако има проблем може да се оплаче в районното. Точно след 10-15 минути заварихме Хадйичев пред сградата на Четвърто. Държеше се арогантно и цинично. Наричаше ни льольовци”, заяви Цветилов, като след това потвърди думите на колегата си Диманов.

Разпитан бе и прекият началник на пострадалия полицай. Освен колеги, те са и семейни приятели. След инцидента Валентин Иванов често се е виждал с колегата си. През този период е забелязал, че Диманов се чувства дискомфортно, не е можел да се обслужва и го е боляло.

„Не можеше да води детето си до детска градина, тъй като имаше затруднения с шофирането. Пиеше лекарства за болките. Не можеше да движи ръката си. След махането на гипса пак го болеше и ходеше на физиотерапия.

След разпита на всички свидетели, защитникът на подсъдимият Станимир Хаджийчев направи искане за разпит на още един униформен. Той също е станал пряк свидетел на случващото се.

Тези щения бяха уважени от председателя на съда, а делото насрочено за нова дата. Хаджийчев ще се изправи отново пред магистратите в края на март.

Бесен пловдивчанин счупи пръст на полицай, след като бе изгонен от дискотека СНИМКИСтанимир Хаджийчеф искал да пусне жалба срещу униформени, които не му съдействали да го върнат в бара