Пловдивчанин е вилнял в небезизвестната дюнерджийница "Алекс фуудс" в пловдивския квартал "Тракия". Мъжът нахлул в заведението за бързо хранене в Търговски център "Форум" около 3 сутринта и започнал да отправя псувни и обиди по адрес на двамата служители. Непристойните действия обаче не спрели дотук - той съборил витрина и потрошил всички бутилки в нея, след което скочил на бой на един от очевидците на грозната сцена. 

Среднощният екшън се разиграл в края на месец януари, но актът за констатиране на дребно хулиганство бил съставен преди 10 дни. След това нарушителят се изправил и пред съда. Той признал стореното и обяснил, че съжалява за проявата си. В съдебната зала били призовани и двамата работници. От събраните доказателства станало ясно, че нанесените материални щети по витрината на заведението са в размен на 300 лв. Счупените бутилки стрували една 19 лв. 

Магистратите преценили, че нарушението е с по-ниска степен на обществена опасност и не представлява престъпление по Наказателния кодекс. Оказало се, че това не е първа подобна проява на пловдивчанина, който и преди бил санкциониран за хулигански прояви. Съдът взел предвид смекчаващите вината обстоятелства, като признаването на вина и указване съдействие на полицейските органи, както и изказаното съжаление за извършеното. Поради това нарушителят бил наказан с най-леката от санкциите, предвидени в Указа за борба с друбното хулиганство - глоба, в размер на 100 лв.

Решението подлежи на обжалване в 24-часов срок от постановяването му.