Пловдивчанин нападна управител на заведение в центъра на Пловдив, а причината – неуредици с трудовия договор на жена му. За тези си своеволия, мъжът преспа в ареста и отнесе 100 лева акт за дребно хулиганство.

Екшънът се разиграл в началото на месеца, когато служителка на ресторант напуснала, а шефът й не й заплатил последната заплата. Същата се оплакала на съпруга си, който веднага позвънил на бившия й работодател. В разговора, разпаленият мъж обиждал и заплашвал събеседника си, заявявайки му, че ще му търси отговорност.

Управителят на ресторанта веднага подал сигнал във Второ районно. Униформените установили ядосания мъж, извикали са го в районното и са му направили предупреждение да не се саморазправя.

Излизайки от сградата на МВР пловдивчанинът бил още по-ядосан. Той се отправил директно към ресторанта. Там заварил управителя и започнал скандалът. Словесният спор бил съпровождан от жестоко псувни и обиди, както и опити за нанасяне на удари.

„Оттук нататък ще те спукам”, заявил пловдивчанинът, който блъснал вратата на ресторанта. В същото време ръката на управителя била на пантата и пръстите му били затиснати.

Потърпевшият потърсил лекарска помощ, а с протокола от болницата подал втора жалба в районното. Органите на реда отново издирили пловдивчанина, задържали го и му съставили акт.

Ден по-късно последният се изправил пред Районен съд – Пловдив, за потвърждение на санкцията. Пред магистратите той отрекъл да е удрял и заплашвал бившия шеф на жена си.

След изслушване на всички свидетели обаче, съдът намери, че именно той е автор на деянието и го наказа с глоба от 100 лева.