Районна прокуратура наложи мярка "подписка" на 39- годишната жена, която пияна влезе с колата си в магазин в пловдивския квартал Коматево. Инцидентът стана вчера в 11 часа, а след като полицаите установиха, че водачката е с 1,8 промила алкохол в кръвта, тя бе задържа за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура. Жената е привлечена като обвиняема. 

Припомняме, че в неделя около 11 часа младата жена профучала с форд с хасковска регистрация по улицата и завила към магазина. Заради забавените си от алкохола реакции обаче, тя не успяла да спре навреме и врязала превозното средство във входната врата на търговския обект.

Очевидци твърдят, че в района е имало и няколко деца, които били изпратени на пазар.

„На тротоара имаше хлапета, чакащи да влязат. Около зеленчуците и плодовете също имаше клиенти. По чудо колата връхлетя вратата, а не хората”, разказа собственикът на магазина - Динко Генчевски пред наш репортер.

„Жената караше много бързо, със сигурност над допустимата за градски път. Дори не намали, а направо влезе в магазина. Персоналът е много уплашен, хората в района също. Не познавам шофьорката, знам само, че това не й е за първи път. Дори след произшествието се държеше неадекватно и агресивно”, допълни собственикът.

Продавачките разказаха пред репортер на TrafficNews, че въпросната дама е била и друг път техен клиент. Живеела в района, в една от къщите срещу клубната база.

„Винаги е била нагла, надменна и се държеше невъзпитано с нас. Знаем, че се грижи за болната си баба, а майка й, която е украинка, е в чужбина. Днес дори беше в магазина час преди катастрофата – не можеше да уцели прага на магазина. Търсеше лотарийни билети, но като разбра, че не продаваме, започна да обижда и си тръгна. Беше много пияна”, разказаха от магазина.

По време на произшествието, хъскито на пияната жена било в автомобила. 

„Не само, че беше виновна и пияна, а викаше по хората. Обиждаше ги, изкара ги тях виновни. Има три висши образования и до колкото знам в момента пак е студентка”, разказа жител на района. 

Жители на Коматево за инцидента с пияна жена: Тя е потенциален убиецВидео показва разрушенията, след като шофьорката влезе с форда си в хранителен магазин