Полицай от Второ РПУ в Пловдив е шофирал пиян и е предизвикал катастрофа на пътя за Карлово. Инцидентът е станал в петък вечерта, в района на село Труд. 37-годишният Методи Хаджиев се движил в посока Карлово с личния си автомобил "Фолксваген Голф". Пред него се движела Шкода Фелиция, управлявана от 59-годишна пловдивчанка. Голфът настигнал шкодата, без водачът да спазва необходимата дистанция. Фолксфагенът ударил октавията и я изхвърлил извън платното, отстрани на пътя. За щастие, при сблъсъка няма пострадали. 

На място е пристигнал патрул на КАТ, като служителите са направили тест с дрегер на двамата водачи. Пробата на полицая се оказала положителна. Дрегерът отчел сериозното количество от 1,8 промила алкохол в кръвта на служителя. Той е бил задържан за 24 часа.

Хаджиев е служител на Второ районно управление, има над 15 години стаж в системата. 

Срещу него е образувано следствено дело по чл. 343Б от Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура. 

Директорът на Областната дирекция на МВР- Пловдив - ст. комисар Атанас Илков потвърди информацията за инцидента пред TrafficNews. "Назначили сме дисциплинарна проверка, която ще приключи до дни. Практиката в такива случаи е безкомпромисна. Дори да няма ПТП, служител, заловен да шофира след употреба на алкохол, се уволнява дисциплинарно" коментира директорът. Той заяви също , че служителят е с много добра атестация, през годините е бил изключително съвестен и отговорен, но в МВР по никакъв начин не може да допусне подобно поведение на свои служители.