19-годишният пловдивчанин Петър Георгиев, който потроши 6 автомобила в район „Тракия” в понеделник, отказал да бъде изпробван за алкохол и наркотични вещества. Той не дал съгласие за полеви тест, а само за кръвна проба, научи Trafficnews. С патрулка той е бил отведен в дежурна лаборатория. Оказва се, че към този момент все още резултатите не са готови.

Днес Георгиев е бил освободен от ареста срещу 5000 лева гаранция. Това е станало с постановление на прокуратурата. 19-годишният мъж вече е превлечен като обвиняем по член 270 – противозаконно е пречил на орган на да изпълни задълженията си.

Все още няма информация дали е установен и задържан вторият пътник в БМВ-то, собственост на Петър.

Установиха шофьора на БМВ-то, помлял 6 коли в Тракия, бягал пиян от "Премиер"19-годишният водач купил колата преди три дни

Петър Георгиев е студент, допреди година и половина се е занимавал с бокс. Бил е и футболист -юноша на ФК"Ботев", след това е играл в отбора на Европейския колеж. Очевидно е любител на марката БМВ, тъй като предишният му автомобил е от същата марка, но е по-стар. С поредното си беемве той се сдобил преди три дни. Младежът има криминално досие,  регистриран е като извършител на кражба, когато е бил на 16 години.  

Още по темета и това кой е 19-годишният шофьор вижте ТУК: 

Шофьорът беглец от Тракия - бивш боксьор със стара кримипрояваПетър е откзал съдействие на полицията