Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу 27-годишна пловдивчанка, за това, че на 10 март миналата година жената е откраднала 5000 лева от жилище на ул. „Асенова крепост" в Пловдив.

Ограбената жена работела като чистачка на жилищни сгради в града. Част от парите, които получавала, спестявала за сватбата на дъщеря си. Събраните пари жената винаги носела със себе си в найлонова торба. На 10 март миналата година, около 10 часа, тя оставила чантата със сумата от 5 000 лева в нея върху леглото си.

След това потърпевшата излязла да мете двора пред къщата си. За да отвлече вниманието й, 27-годишната обвиняема поискала чаша вода. През това време тя влязла в другата стая на къщата, където била торбата със спестяванията на чистачката, взела парите и избягала. Пострадалата, с която били роднини, я видяла. Обвиняемата отричала да е отнела парите, но по-късно признала в полицията за това и разказала, че ги похарчила парите за закупуване на лек автомобил, компютър и други вещи.

В хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Още новини четете ТУК

TNS.bg