Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 51-годишният Васко Колев, който преди три дни умъртви свой приятел след пиянска свада в Първомай. Жертвата - Димитър Митков е бил намушкан с нож в корема, а по -късно е издъхнал в болницата заради кръвозагуба. 

Костов и Митков били приятели, във фаталната нощ били с компания в дома на Васко. След няколко питиета двамата се скарали, Васил се нахвърлил върху Димитър , а той побягнал навън. Домакинът го последвал , въоръжен с кухненски нож, настигнал го и го намушкал. Свидетел на кървавата сцена станал друг приятел на Костов -  Наим, който ги последвал , когато излязли от къщата. Той видял как Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болницата, но раната се оказала смъртоносна. 

Васил Колев признава вината си, но заяви, че все пак се е опитал да помогне на приятеля си и затова поиска да бъде освободен под домашен арест. Другият му мотив да поиска промяна на мярката бе , че имал малко бебе. Последва уточняващ въпрос от страна на съдията, след който стана ясно, че детето е внуче на Костов. 

В крайна сметка съдът остави обвиняемият в ареста. Васко е осъждан 9 пъти за различни престъпления. За последното го очакват между 10 и 20 години затвор.