Осъдиха сина на Катя Лерца и приятелите му, похитили и били мъж в Пловдив

Те са закарали жертвата си на хижа Здравец и след това издевателствали над него

Пловдив 27.05.2021 13:00 13739 7
Осъдиха сина на Катя Лерца и приятелите му, похитили и били мъж в Пловдив

Синът на Катя Лерца – Костадин и приятелите му, които похитиха мъж и го пребиха на хижа Здравец получиха присъди.

Срещу четиримата са подигнати по две обвинения – за отвличане на техен познат и за грабеж на същия, от който през нощта на 19 септември 2020 г. са взели, чрез сила и заплашване, мобилен телефон, 20 лева и дебитна карта. Откарали пострадалия на хижа Здравец, нанесли му побой, съблекли го чисто гол и издевателствали над него.

Днес Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Лерца Костадин Костадинов сключиха споразумение с прокуратурата, научи TrafficNews.

Синът на Катя Лерца и още трима отвлекли пловдивчанин, били го и се гавлири с него

Припомняме, че Арбалиев,  Харизанов, Смиленов и Костадинов бяха арестувани след отвличане и гавра с 44-годишен мъж. Гнусната история се е разигра в средата на септември.

От разследването става ясно, че Костадин и приятелите му,  ударили по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в район "Тракия". 

След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга си. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Здравец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го, а един от похитителите дори уринирал върху него. 

Четиримата похитители от Пловдив натикали брадвичка в гърлото на жертвата си

След сключване на споразумението синът на Лерца – Костадин бе наказан с 2 години и 6 месеца условно с 4,6 години изпитателен срок. Подобна присъда получи и Илиян Смиленов. Йордан Арбалиев получи 3 години условно с 5 години изпитателн срок. Единствено Стефан Харизанов ще изтърпи наказанието си ефективно. Той отива в затвора за 3 години, при първоначален общ режим, научи още TrafficNews.bg

 

Изпрати новина