Осъдиха мъжа, който преди близо две години зашлеви жена на пловдивски булевард. Инцидентът стана достояние на хиляди в социалните мрежи и стигна дори до всички национални телевизии.

Потърпевшата и семейството се обърна към TrafficNews, минути след побоя. Ивелина Панова бе ударена от шофьор на джип БМВ Х5, докато придружава съпруга си в болница.

Пловдивчанин се нахвърли с юмруци на жена зад волана, ескортираща линейката на съпруга си СНИМКИЖената моли за съдействия евентуални свидетели на грозната сцена

Инцидентът стана на 5 септември 2018 година на бул. „България”, докато Панова пътувала с автомобила си Опел Астра след линейката, която превозва съпругът й, който е с инсулт. По пътя джип БМВ Х5 няколко пъти се опитва да се вклини между нея и линейката, а на кръстовището до „Алати” водачът слиза и започва да крещи по Ивелина. Тя се опитва да му обясни ситуацията, но той заявява, че не го интересува, и й забива юмрук в лицето през отворения прозорец на опела. Съпругът й Добрил, който вижда ситуацията през стъклото на линейката, слиза да й помогне, следва го медицинската сестра, разтревожена за състоянието му.

Шофьорът на БМВ-то изчезва, а Панова пристига в „Евромед” със съпруга си, където след като той е приет, тя е прегледана и получава амбулаторен лист. След сигнал на пловдивчанката до TrafficNews случаят влезе във всички медии, последваха и тв репортажи.

Наш репортер се свърза и с водачът на БМВ-то Марин Конакчиев. Тогава той излезе с абсолютно противоположна версия. Той твърдеше, че Ивелина Панова няколко пъти му е засякла пътя и той едва не катастрофирал.

 „Госпожата си смени 7 пъти версиите. Тя просто ме  засече на светофара. Ние сме много по-пострадали , отколкото те. Аз карах възрастна жена- майка ми , която е на 67 години и  и малко дете . Тя веднъж ми засече пътя и аз набих спирачки, а те се забиха в предните седалки. Вторият път по същия начин ме засече. шофьорът на линейката, който е известен като Жоро Истината, също си смени няколко пъти показанията” разказа Конакчиев в телефонен разговор с репортер на TrafficNews.

Той признава , че е слязъл от колата и се е разправял с жената, но отрича да я е докосвал. 

„ Слязох от колата, питах я добре ли е. Не съм се приближавал на повече от метър от нея.  Питах я защо кара по този начин и ми засича пътя. Тя отговори, че мъжът й е с инсулт. Казах й тогава да се качи при него в линейката и да не пречи на движението. А мъжът й слезе от линейката й ме заплаши, че ще ме пребие. Обидих я, след като ми се разкрещя: Какъв си ти бе, сульо! Нали има камери, нека да видят какво е станало” твърдеше шофьорът на беемвето. 

Водачът на БМВ от скандала с линейката пред TrafficNews: Не съм докоснал с пръст жената, нямам връзки в полицията ВИДЕОМинчо Конакчиев с коренно различна версия от тази на Ивелина Панова

Година и половина по-късно той отново заяви в съдебна зала, че не е докосвал жената. По думите му, той е потърсил сметка на Панова за действията й зад волана. Същата била в колата, с отворен прозорец и Конакчиев се приближил. Той само говорел с нея, но без да я докосва.

В залата на Районен съд бяха призовани всички свидетели по случая. Сред тях са били водачът на линейката и лекарката, както и близките на двете страни.

Показанията на екипът на Спешна помощ се оказаха разковничето на процеса. Показания на двама минувачи също обориха тезата на Марин Конакчиев, че не е удрял Панова.

По време на делото се оказа, че последният вече е заплатил обезщетение на пострадалото семейство Панови. Въпреки това Марин се сдоби с обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

В съда бе представена експертиза от съдебна медицина, в която се описват травмите на Панова, една от които леко сътресение в следствие на шамара.

В крайна сметка Марин Конакчиев бе признат за виновен. Той е освободен от наказателна отговорност и санкциониран финансово. Тъй като мъжът е семеен и се грижи за близките си, работещ и неосъждан, магистратите го наказаха с минимална глоба, а именно 1000 лева.