„Борбата продължава до оправдателна присъда! Виновникът ще излезе наяве”, това заяви Венцислав Караджов в кулоарите на пловдивския Апелативен съд. Днес бе даден старт на делото на втора инстанциясрещу бившия полицай, обвинен в убийството на родителите си.

Той жали наложената му на първа инстанция доживотна присъда, като в жалбата му е посочено, че иска отмяна на решението и налагане на оправдателно такова. В негова защита се явиха адвокатите Зоя Тошкова и Васил Василев.

Доживот ще лежи в затвора полицаят Караджов, обвинен в две убийства! СНИМКИВенцислав Караджов прие присъдата на съда... усмихвайки се

Пред магистратите те депозираха искания за преразпит и разпит на ключови свидетели, както и представяне на видео записи, които не са били приобщени в кориците на делото.

Защитниците разказаха, че след намиране на телата на Божура и Цветан Караджови, на разследващ полицай Александър Попов е била предоставена чанта с флашки, на които е имало записи от камери в района на къщата на убитите, както и апартамента на Караджов младши. Част от тези кадри са били приобщени към делото, и има и такива, които според Тошкова и Василев са важни за делото и които не са били обект на разследване. Това са записите от двете камери на търговски обекти пред дома на Венцислав. Те ще докажат, че в нощта на убийството той не е излизал, тъй като в обхвата им е била колата на на екс полицая, която дори не е мърдана от паркомястото.

Василев поиска да се направи разпит на полицай Попов, за да се разбере, защото тези кадри не са били вписани по делото, къде са и дали могат да се представят пред магистратите.

Поискан бе разпит на адвокатката по имотното дело на Божура Караджова. Марияна Пешева има информация, че в един от етапите на делото починалата е искала да прехвърли доброволно къщата на сина си Венцислав.

Двамата адвокати, представлявали тъщата на Караджов – Мария Рекина, също ще бъдат разпитани пред апелативните съдии. Георги Спасов и Янко Радунчев са били с жената по време на разпитите в досъдебното производство. Пред магистратите те ще отговорят на въпроса дали върху Рекина е упражнен натиск и дали е тормозена от полицаите.

Председателят на състава одобри искането на защитата за предоставяне на информация, свързана с присъствието на Караджов на стрелбища по време на службата си в структурата на МВР. От директорите на областните дирекции на Пловдив и Кърджали ще се изискат документации за патроните използвани в периодите от  1991 го 1998 година, както и от 2013 до 2016 година. Трябва да се предостави информация и за производителят и датата на въвеждане в експлоатация на боеприпасите.

Без уважение обаче остана желанието на Караджов за разпит на негов колега Георги Попов, които да разкаже за изострените отношения между Венцислав и началника му Георги Георгиев. Отхвърлено бе искането за повторна експертиза на иззетите от дома на Караджов компютри.

Делото в Апелативен съд бе отложено за нова дата. В края на месец май пред съда ще се изправят поисканите от адвокатите свидетели.

Полицаят Караджов бе осъден доживот, но въпросите оставатКосвените доказателства явно са били достатъчни да убедят съдебния състав във вината му