Магистратите от Апелативен съд – Пловдив оставиха в ареста младеж, пребил до смърт възрастен мъж.  Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е била взета от от Хасковския окръжен съд. Срещу В. Г. е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, станало на 24.11.2019 г. в село Александрово, Хасковско. Обвиняемият и малолетният му братовчед пребили до смърт  61- годишен мъж и го изхвърлили на улицата.

Апелативният съд прие, че са налице нови обстоятелства, сред които определяне на попечител и заместник-попечител на непълнолетния обвиняем, но прецени, че тези обстоятелства не разколебават обоснованото предположение, че В. Г. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. А то е направено въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, както и на неговия съучастник, който му е и братовчед, но  е малолетен, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза. Съдът определи, че за В. Г. продължава да съществува риск от укриване. 

Определението на Апелативен съд- Пловдив е окончателно.

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия се разгледа дистанционно, като В. Г. се включи в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив. Способът се прилага въз основа на заповед на административния ръководител на съда и е във връзка с извънредното положение, обявено на 13 март от Народното събрание на РБългария.