32-годишната Катя Никифорова, която вчера бе арестувана по сигнал за домашно насилие върху 2-годишната ѝ дъщеря Вики, вече е обвинена по две престъпление. От Районна прокуратура – Перник са образували производство срещу нея за изтезание на малолетно, където наказанието е до 3 години затвор, пробация или обществено порицание, а второто обвинение е за нанасяне на телесна повреда. 

Както TrafficNews съобщи в социалните мрежи бе разпространен видеоклип, в който се вижда и чува майка да нанася удари на малолетната си дъщеря.

За случая бяха уведомени полицията и социалните служби в Перник. Наказателното производство е било образувано за причиняване на телесни повреди на малолетно лице в условията на домашно насилие. Било е установено, че пострадалото дете е на възраст две години и девет месеца

Прокуратурата е преценила, че има достатъчно доказателства, че именно Катя е нанесла ударите върху детето, затова жената е привлечена към наказателна отговорност още днес. Действията на майката, която е попаднала в секта, са видни и на клипове, които сама е заснемала, за да привлече вниманието на бащата на детето. 

Тепърва обаче ще се установява дали Катя може да носи наказателна отговорност. По делото е назначено извършването на експертиза от психиатър и психолог. Вещите лица са изразили становище за необходимост от провеждане на психолого-психиатрично изследване на обвиняемата в психиатрично заведение. Районна прокуратура – Перник е внесла в съда искане за прилагане на такава мярка, на основание чл. 70, ал. 1 от НПК -  По искане на прокурора, съдът може да настани обвиняемия за изследване в психиатрично заведение за срок до тридесет дни.

Детето е в приемно семейство и се очаква решение дали то да бъде дадено на някой от близките за отглеждане. 

3-годишното малтретирано момиченце е настанено временно в приемно семействоБащата знаел за насилието, но не реагирал

Майката, тормозила 3-годишната си дъщеря, искала да отмъсти на бащатаЖената искала с видео да привлече вниманието на мъжа