Прокуратурата е повдигнала обвинения спрямо Георги Георгиев, председател на гражданско сдружение “БОЕЦ“ за нанасяне на леки телесни повреди на членове на телевизионен екип по хулигански подбуди, както и за псуването им и непристойно поведение спрямо тях. 

Припомяме, че Георгиев в причинил контузия на лява скулна на шофьор на телевизионна екип на „Канал 3“ и контузия в областта на слепоочието на репортер, докато те са изпълнявали своите служебни задължения. 

На 26.06.2019 г. държавното обвинение е било сезирано от Ива Стоянова, програмен директор на телевизия „Канал 3“, относно осъществено посегателство над екип на телевизията на 05.06.2019 г. във Видин от Георги Георгиев. 

Образувано е досъдебно производство за хулиганство и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите от престъпленията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена справка за подавани сигнали на тел.112, както и информация от директора на ОД МВР - Видин относно отразени проверки на лица и посетени сигнали, касаещи процесния период и разследваните случаи.

Назначени и изготвени са съдебно медицински експертизи за вида и характера на причинените телесни наранявания на пострадалите.

Вчера /16.07/ на Георги Георгиев е привличан като обвиняем за това, че на 05.06.2019г. в гр. Видин, на публично място – пред сградата на ТПКИ „Д. Благоев“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия „Канал 3 “,  нанесъл удар с ръка в областта на главата на шофьор на телевизиятъа и удар с крак в областта на слабините и удар с ръка по лицето на репортер/

Наказателната отговорност на Георги Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип по хулигански подбуди. Това представляват две престъпления.

Георги Георгиев е с мярка за неотклонение „Подписка“.