Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо двама мъже за държане на наркотични вещества с цел разпространение и спрямо 38-годишна жена за държане на наркотични вещества.

Единият от обвиняемите – мъж на 32-години бил многократно осъждан, като през 2018 г. излежавал присъда в затвора в Пловдив за нанасяне на тежка телесна повреда. През този период той се свързал с другия обвиняем – мъж на 45-години, който през април 2018 г. му изпратил пратка с 2 645 таблетки, без лого, които съдържали рисково наркотично вещество.  32-годишният мъж ги  получил с посредничество на познат и ги съхранил във вещевия склад в пловдивския затвор.  

На 20 май 2018 г. обвиняемият 45-годишният мъж тръгнал с лек автомобил, марка „Мерцедес", от София към Пловдив, като с него пътувала и 38-годишната жена, която също е обвинена. Автомобилът бил спрян за полицейска проверка на входа на Пловдив, като от него били иззети електронна везна, пет броя найлонови торбички с общо 13 344 броя таблетки с надпис „Roshe 2",  съдържащи рисково наркотично вещество, с общо тегло 2 289 гр., на стойност 8 673 лева, предназначени за разпространение. В дамската чанта на обвиняемата били намерени 13,5 таблетки със същия надпис.  При извършен обиск на вещевия склад в затвора в Пловдив, на който 32-годишния мъж бил домакин,  били иззети наркотичните вещества – таблетки, марихуана и хашиш. Открити били и фалшивите пари, които домакина укривал там. По делото е установено, че домакина се свързал със другия обвиняем, за да му предложи банкнотите за продажба, но той не уведомил компетентните органи, че знае за тях. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи др. 32-годишният обвиняем в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода" в Затвора, на другият мъж е  сналожена мярка „Парична гаранция", а жената – „Подписка".