Бившият зам.-началник на Трето РУ получи осъдителна присъда по обвинението, че е приел подкуп от 300 лв. Тя бе произнесена от магистратите в Апелативен съд - Пловдив. До тук се стигна, след като прокуратурата внесе протест срещу решението на Окръжен съд, с което Стоян Павлов бе оправдан. 

Припомняме, че срещу него имаше повдигнати две обвинения - че е взел 300 лева, за които е предполагал, че са набавени по престъпен начин чрез схема на ало-измама от Калин Димитров, както и че като длъжностно лице началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ „Полиция“ на ОД на МВР Пловдив, е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага. 

Експолицаят е признат за виновен и по двете обвинения.  Той ще трябва да изтърпи едно общо, по-тежко наказание. Магистратите определиха условна присъда - 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Присъдата на Апелативен съд не е окончателна. Тя подлежи на обжалване пред ВКС. 

Амнезия и “пушиш-пушиш“: Какво (не)каза човекът, дал 300 лева в цигарена кутия на ПавловКалин Димитров с противоречиви показания, Димитър Рангелов със заповед за издирване