Плочкаджията Николай Наков, който уби жена си след семеен скандал в Изгрев, се изправи днес пред съда, за да отговаря за деянието си. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършването на умишлено убийство на 32-годишната Мария, като това стана в условията на домашно насилие. На днешното заседание в Окръжен съд-Пловдив трябваше да стане ясно дали Николай ще признае вината си и процесът срещу него ще премине по съкратената процедура. Ход на заседанието обаче не беше даден, тъй като един от съдебните заседатели по делото не се яви в залата. След кратък телефонен разговор стана ясно, че той не е получил призовка и това е причина за отсъствието му. Все пак, по-късно днес, заседание ще има и на него ще стане ясно дали делото ще стартира по общия ред или по съкратената процедура.

Ще признае ли вина Николай, убил жена си за чаша ракия в Пловдив?Плочкаджията застава пред магистратите под тепетата

Убитата от съпруга си Мария в Пловдив с множество травми, скандалите в дома им били ежедневиеДвамата със съпруга й Николай употребявали алкохол почти всяка вечер

Припомняме, че 47-годишният мъж преби до смърт жена си в семейното жилище в квартал Изгрев. Той я налагал по цялото тяло, разкъсвайки черния й дроб. Николай Наков и половинката му редовно употребявали алкохол. Скандалите били почти всеки ден, а инициатор е била Мария, която само пиела.

Между Мария и Николай се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Наков започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището, като побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка. 

Николай сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. Впоследствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Според първоначалния оглед на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. В момента, Николай се намира в ареста към пловдивския затвор.