Изключително кротък и работлив човек. С тези думи съседите на Николай Наков, убил жена си след скандал, го описаха пред наш репортер.

Припомняме, че 47-годишният мъж преби до смърт жена си в семейното жилище в квартал Изгрев. Той я е налагал по цялото тяло, разкъсвайки черния й дроб. Днес Окръжен съд остави в ареста Наков, спрямо който е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Убитата от съпруга си Мария в Пловдив с множество травми, скандалите в дома им били ежедневиеДвамата със съпруга й Николай употребявали алкохол почти всяка вечер

Наш репортер посети мястото на убийството, станало на улица „Герлово”. Апартаментът на Накови е запечатан, а според съседи семейната свада е станала между 23:00 часа и 00:30 на 29 юли.

„Около 1:00 часа през нощта ни събуди екип на полицията. Искаха да разберат какво сме чули или видели. Аз им казах, че Николай и Мария често се карат, но никога не сме чували да има насилие. От разследващите разбрахме, че жената е паднала и се е ударила в следствие на сърдечен удар. Днес чак научихме, че се касае за убийство”, разказа пред наш репортер съсед на Накови.

Мъжът допълни, че с двойката се познава още от преди 13 години, когато се е нанесъл в жилището.

„Две или три години по-късно се ожениха. Николай ме поздравява винаги, възпитан млад мъж. Работлив е много. Всеки ден е по обектите. Той е майстор фаянсаджия и е много търсен. Мария обаче не се задържаше на една работа, тъй като има проблем с алкохола. Много пие и почти винаги е пияна. Поздравява хората само когато е трезва, но това е рядко”, допълни живущият в блока.

Той разказа още, че Николай Наков не е употребявал алкохол. Скандалите били почти всеки ден, а инициатор е била Мария, която само употребявала алкохол.

„Не готвеше, не чистеше, не пазаруваше. Нямат деца, близки не сме виждали у тях. Николай пиеше по една или две бири, но не повече. Кротко момче е и не сме чули да удря жена си”, завърши съседът на Накови.

Както TrafficNews съобщи, между Мария и Николай се разразил скандал, който прераснал и във физическа разпра. Наков започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището, като побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария.

Николай сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. Впоследствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Според първоначалния оглед на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи.

Жилището на сем. Накови

Автомобилът на Николай