Пловдивчанин беше осъден за дребно хулиганство, след като заплаши шофьор на пътя с хвърляне от моста. 

Инцидентът е от края на юни тази година, на тази седмица съдът излезе с решение по случая.

Мъжът управлявал автомобила си "Дачия" по бул. "Христо Ботев" в посока кв. "Смирненски". В района на Коматевски възел застигнал други автомобили като непосредствено пред него се движела шкода. Шофьорът останал с впечатление, че колегата му зад волана на шкодата се чуди дали да изпревави друга бавнодвижеща се кола. В един момент се изнервил и в нарушения на закона дал газ и изпреварил на непрекъсната линия шкодата, като донякога дори я засякал.

Последвало бибипкане от страна на шкодата, което още повече вбесило мъжа. Той набил спирачки посредата на пътя и излязал да се разправя. Излязал и другия шофьор, а лентата била блокирана за преминаване. Мъжете започнали да се бутат тяло в тяло и с ръце в гърдите. Последвала закана. "Ще те хвърля от моста, ако много знаеш", заканил се нервния шофьор на дачията. 

Приятелката на шофьора от шкодата се обадила на 112, а потърпевшият пловдивчанин посочил на агресора, че има видеорегистратор. Нервакът показал среден пръст на камерата и бързо се качил в колата си и отпрашил. 

В крайна сметка записът бил предаден на МВР, а саморазправата коства на пловдивчанина глоба от 200 лева. Пловдивският районен съд е приел, че бутането, заплахите и оскърбителното отношение са непристойни прояви и представляват т.н. дребно хулиганство. Наложената глоба от 200 лева е в по-малък размер, защото шофьорът е с чисто криминално минало и няма много нарушения на пътя.