Жена бе пребита, унижена и напсувана по най-грозния начин от пловдивчанин. Причината – дамата му отказала да му направи вноска по застраховката. Действията на агресивния мъж не останаха небезнаказани. Преди дни той бе осъден от Районния съд в града под тепетата. Той трябва да заплати 1000 лева, след като бе освободен от наказателна отговорност. Мъжът ще отговаря и за причинените неимуществени вреди и на дамата.

Екшънът се разиграл преди половин година в пловдивския квартал „Христо Смирненски”. Мъж посетил офис за застрахователни услуги. Той поискал да си направи вноска по „Гражданска отговорност”, но след като предал документите на служителката, станало ясно, че с тях има проблем. Застрахователката обяснила на мъжа, че не може да направи вноската и че трябва да бъде изготвена нова полица. Това провокирало клиента и започнал да крещи по служителката, като думите му били обиди и псувни.

Пред колежката й я нарекъл с грозни епитети, свързани с външния й вид и телосложението й. Сравнявал я с животни /мечка и слон/ и с комични герои. Псувал я и е обиждал.

Мъжът взел документите и напуснал офиса. Нагрубена и обидена, жената тръгнала след него, за да му потърсила сметка как си позволява да се държи така. Скандалът вече бил на паркинга пред офиса. Виковете между двамата се носел из целия район. В един момент от спора, застрахователката дръпнала от ръцете на клиента документите му и отказала да му ги върне.

Това провокирало още по-груба реакция от страна на пловдивчанина, който й отвърнал: „Ще ти забърша два туката и ще ти откача главата”. Непосредствено след тези думи същият ударил два шамара на жената. При още един опит за шамар, дамата вдигнала ръка, за да се защити и поела удар в областта на мишницата.

Насъбралите се хора веднага се намесили, бил повикан и охранител от близък супермаркет.  

Агресивният клиент си взел документите и си тръгнал. На жената била оказана помощ. Същата веднага посетила съдебен лекар и си извадила удостоверение за нанесените травми. Медиците са констатирани охлузвания и кръвонасядания, както и травма на един от пръстите й.

Няколко месеца по-късно застрахователката и побойникът се изправили очи в очи в Районния съд в Пловдив. По време на заседанието дамата предявила претенции за нанесените и травми, за обидата и унижението, както и за клевета по неин адрес. Мъжът пък не се признал за виновен и отрекъл да е удрял или унижавал дамата.

След разпита на всички очевидци и присъстващи на грозната сцена и след запознаване с доказателствата, магистратите взеха решение за наказанието спрямо мъжа.

Оказало се, че същият има присъда през 2004 година. Тогава е бил санкциониран с глоба от 500 лева. От тогава обаче са минали 10 години и подсъдимият е реабилитиран. Ето защо съдът реши да го накаже отново с глоба, но този път от 1000 лева.

Мъжът ще трябва да поеме разходите на застрахователката за адвокат, както и да й плати сумата от 1000 лева за травмите, които й е причинил.

Решението подлежи на обжалване и протест.