Петима мъже, занимавали се с разпространение на наркотици, били задържани при специализирана операция в Пловдив. Акцията е осъществена в четвъртък от служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“.

Около 19 часа, с пакет марихуана и електронна везна били засечени двама 22-годишни димитровградчани и техен връстник от Шумен. Близо три часа по-късно за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, с който се придвижвали жители на областния град, на 38 и 30 години.

При последвали процесуално-следствените действия в колата и на адреса на единия били открити около 522 грама от същия наркотик и две електронни везни. Допълнително са конфискувани ползвани от мъжете мобилни телефони и парична сума.

Както TrafficNews.bg съобщи, по време на акцията бе заловен Димитър Шекерджиев, известен като Шекера. Пловдивчанинът е хванат по време на наркосделка до надлез Родопи. При появата на криминалните полицаи Шекера се заключил в автомобил, за да не бъде арестуван. Наложило се е колата да бъде разбивана.

При обиск у него е намерен пакет с марихуана. 

Спрямо петимата извършители са образувани досъдебни производства, взета е 24-часова мярка за неотклонение. С постановление на окръжната прокуратура на двамата пловдивчани е повдигнато обвинение и е удължен срокът на задържането им до 72 часа.