Няма напрежение в Куклен, обстановката е спокойна, заяви директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков във връзка с нападението над полицейски служители.

"Вчера проведохме специализирана полицейска операция на територията на град Куклен. Няма напрежение", допълни още той.

Според него битовият скандал на 28 април в Куклен не трябва да се интерпретира като етническо напрежение.

"Такова няма. Имаме полицейско присъствие на място, общественият ред е гарантиран. Спокойствието сигурността на гражданите също. Искаме хората да се чувстват спокойни и всичко да бъде нормално", каза ст. комисар Илков. 

Двама полицаи са били ранени в мелето в Куклен, петима остават за 72 часа в арестаПатрулака е била потрошена

Началникът на Районната прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев уточни, че прокуратурата там наблюдава досъдебно производство, по което се привлечени пет лица.

"Едното лице от женски пол. Касае се за жена на 40-годишна възраст, която е привлечена към наказателна отговорност за хулиганство", уточни Грошев.

По думите му тя е извършила груби нарушения на обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към обществото.

"Нейното деяние се отличава с изключителен цинизъм. Това е престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Към наказателна отговорност са привлечени двамата й сина за хулиганство. Те имат и второ обвинение за това, че са потрошили предното обзорно стъкло на служебния автомобил. Това е престъпление по чл. 216 от Наказателния кодекс", посочи Грошев. Той допълни, че единият е на 25 години, другият на 22 години.

"Този, който е на 22 години има и трето обвинение", каза Грошев. По думите му обвинението е заради лека телесна повреда на полицейския служител, който е изпълнявал своите служебни задължения. Той обърна внимание, че има обвинение срещу непълнолетно лице.

"То е привлечено за това, че е счупило задното обзорно стъкло на служебния автомобил. Петият, който е привлечен към наказателна отговорност е за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейския служител, която се изразява в ритници в областта на коляното", допълни още Грошев. 

Той допълни, че причините за инцидента са чисто битови.