Измамникът, представял се за депутат от Продължаваме промяната, Сергей Димитров да бъде задържан под стража, поиска държавното обвинение. Наблюдаващият прокурор представи справка от Криминална полиция за друго производство започнато през 2021 г. отново за измама. Обвинението поиска да бъде задържан под стража, тъй като има много доказателства, разпитани свидетели, които обвиняемия е заплашвал, когато те са искали да им бъдат върнати парите. Един от свидетелите е изтеглил жалбата си след заплахи. Димитров е обвинен, че през последните две години в Пловдив и Асеновград е заблудил трима мъже и една жена, за което е получил 12 950  лева.

Обвинението потвърди, че Димитров се е представял като депутат, адвокат и съветник на политически партии. Според прокуратурата има възможност той да се укрие, тъй като по производството от 2021 г. не е бил открит и е обявен за национално издирване.

Защитата му - адвокат Деница Чингарова, заяви, че справката не бива да бъде уважена, тъй като  Димитров не е привлечен като обвиняем. Според нея той не е знаел , че е издирван и поиска мярка "Парична гаранция". 

"Неговото намерение е да възстанови сумите на лицата, които имат претенции. Това, че делото влезе в съда , ни попречи да възстановим парите в пълен размер.Той не отрича , че е сгрешил. Предстои да се изяснява защо се е стигнало до там, да не осъществи поетите ангажименти" заяви Чингарова. 

Тя потвърди, че парите са взети от четири лица с обещание за съдействие по европроект, узаконяване на къща, вдигане на запори. Но обстоятелствата са му попречили да го направи. 

Чингарова отказа коментар на обвиненията, че Димитров се е представял за депутат от Продължаваме промяната. "Не мога да кажа с какво се занимава моят клиент. Разследването тепърва започва. Обвинението разполага с доказателства, които аз не мога да коментирам" каза адвокатката и уточни, че обвинението не е коректно  тъй като трябва да е по друг състав. 

Сергей Димитров потвърди, че е готов да върне парите на потърпевшите. "Нямам намерение да се укривам. Аз лично съм правил справка и не съм бил издирван за нещо.Желая свобода!" каза обвиняемият. 

Ако бъде признат за виновен го грозят от 1 до 6 години затвор. 

Съдът остави Димитров зад решетките, като прие справката на Криминална полиция. Тъй като не е бил открит по предишното досъдебно производство, магистратите смятат, че той отново може да се укрие. Ако възстанови парите на четиримата измамени, съдът може да го вземе предвид на по-късен етап в производството за по-лека присъда. 

От прокуратурата уточниха, че има още 30 разпитани лица , които твърдят, че са измамени от "депутата". Общата сума, за която има жалби е около 128 000 лева.