Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на 19-годишния шофьор, причинил меле с две коли снощи на бул. "Княгиня Мария Луиза". Това съобщиха от МВР-Пловдив. Шофьорът на една от колите е в болница, а двама пътници са с леки наранявания. 

Припомняме, че тежкият пътен инцидент стана снощи малко след 21:30 часа. След сигнал към полицията, екипи на униформени и пожарна пристигат на мястото. Затварят целият булевард за движение в двете посоки. 

Зверска катастрофа в Пловдив! Затвориха бул. "Мария Луиза"Шофьорът на единия автомобил е откаран с линейка

Младежът, шофирал "Ауди" е карал с бясна скорост според очевидци. Той се движил в от кв. "Изгрев" в посока центъра на Пловдив. Малко преди кръстовището с бул. "Източен" шофьорът настига и блъска отзад лек автомобил „Хюндай”, а впоследствие ударя и попътно движещ се „Опел” в съседната лента. 

От силата на удара "Опелът" изхвърча в насрещното, където се завърта по таван. 65-годишният му шофьор е настанен в болница за наблюдение. Медицинска помощ е оказана на негова 52-годишна спътничка, която е с леки наранявания. 

19-годишен е бил зад волана на скъпарското "Ауди", причинило мелето в ПловдивСпоред очевидци се е движил с бясна скорост

Луксозният автомобил също се врязва в мантинелите и отива в насрещното, където блъска кол и се качва на тротоара. Като по чудо няма жертви. 19-годишният мъж се е движил със свой приятел в колата - 22-годишен, който също е с леки наранявания. 

С полицейска заповед младежът е задържан за едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство.

Заради изхвърчането на колите в отсрещното платно растителността в градинката между тях е унищожена. Няколко дръвчета са тотално прекършени и ще се наложи да бъдат изкоренени. На тяхно място служители на ОП „Градини и паркове“ ще засадят нова растителност.

Работници от общината вече разчистиха и изкъртените мантинели, но следи от тежката катастрофа личат по платното и отсрещния тротоар.  

Ето и кадри от снощното меле: