Международните трафиканти, които бяха задържани от пловдивската полиция, се изправят пред съда. Окръжна прокуратура е повдигнала обвинение срещу турчина и иранеца, които бяха задържани с хероин и метамфетамин след наркосделка. 

Както вече съобщихме в турския гражданин бе открит 1 кг хероин на стойност 90 000 лева. Той закупил наркотика от иранец, който също е задържан на входа на София. 

Купувачът е със статут кандидат за бежанец. Той има дебело криминално досие. Има 12- годишна присъда за разпространение на наркотици и е част от организирана престъпна група и наркоканал. 

Сделката се е състояла на пловдивски булевард. Стоката е била предназначена за вътрешния пазар. Той е щял да бъде продаден на по-дребни дилъри в Столипиново.

Днес съдът ще реши дали да остави обвиняемите в ареста. Прокуратурата е поискала да бъде взета най-тежката мярка. Присъдата, която ги очаква е от 5 до 15 години затвор и до 100 000 лева глоба. 

Голям удар на пловдивската полиция! Задържаха международни трафиканти с 11 кг дрогаРазбит е наркоканал, минавал през Пловдив

Снимка: Архив