Безмълвна остана днес в Окръжния съд Миглена Каканашавеша – Мегз. Дизайнерката от Раковски дойде, за да подкрепи бизнесмена Румен Рончев, който за пореден път обжалва наложената му мярка за неотклонение "Задържане под стража" и поиска да се прибере у дома. За разлика от предишните заседания, днес Мегз подмина с мълчание журналистите. И този път обаче бе облечена цялата в бяло, сякаш отива на сватба.

В залата прокурорът представи писмо, написано от дизайнерката до любимия й Рончев, което е било намерено в килията. В него Миглена Каканашавеша описва чувствата си и споделя, че бизнесменът й липсва. В края на писмото Мегз написала, че братовчед й братовчед й Лесов си е сменил показанията, за което тя го е молила през сълзи. Лесов е признал, че сам измислил схемата и е действал сам.

"Научих си урока. Умирам от срам. Поемам отговорността за действията си. Няма да се укривам и ще съдействам. Искам у дома", помоли се Румен Рончев, на когото преди дни е повдигнато трето обвинение за кражба. 

Магистратите обаче решиха да го оставят в ареста. Мотивите им са, че има обосновано предположение за авторство, може да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Припомняме, че миналата седмица първата инстанция за пореден път отказа да уважи искането на Рончев и го остави зад решетките. Основният мотив на защитата е, че обвиняемият е възстановил цялата сума на пострадалото юридическо лице - Софауто. Той е обвинен в измама, в съучастие с дизайнерката Миглена каканашева - Мегз, тъй като са обявили за откраднат джипа й "Мерцедес", а след това са го продали. Заради тези щети той е привлечен като обвиняем заедно с  Мегз и братовчед й.

Скъпото возило бе обявено за откраднато през лятото, но по данни на разследващите "кубчето" е станало "жертва" на схема за източване на пари. Припомняме, че мерцедесът е собственост на лизинговата компания "София ауто". 

След ареста на бизнесмена избухна война между съпругата му Зорница Рончева и Каканашева. Няколко дни след това дизайнерката се настани в офиса на фирмата му, придобивайки 50 % от дружеството. На последните дела в съда присъства само дизайнерката, а Зорница Рончева се е дистанцирала от случая. 

Очаквайте подробности!