20 души са в арестите на пловдивските районни управления след вчерашната мегаакция в Пловдив, научи TrafficNews. Те са задържани за  24-часа и все още не е ясно колко от тях ще останат зад решетките и с какви обвинения. Вчера сутринта основните входове и изходи на града бяха блокирани от патрули на Специализираните полицейски сили. Проверяваха се масово луксозни автомобили и джипове, предимно с регистрационни номера с еднакви цифри. 

Според първоначалната информация акцията е имала за цел да пресече работата на престъпна група, която се занимавала с изработката и пласирането на фалшиви документи за самоличност. Според информация на TrafficNews операцията е проведена след информация от гръцките власти, които са заловили мигранти с български документи за самоличност. При проведеното разследване е установено, че следите на фалшификатите водят към Пловдив. Това, разбира се, не изнанадало българските криминалисти, тъй като в това отношение Пловдив има доста печална слава. През годините тук бяха разбити няколко печатници, които бълваха фалшиви пари, а също така според експерти, под тепетата работят най- добрите фалшификатори. 

 След старта на операцията, планирана от антимафиотите,  са били включени Специализираните полицейски сили , които са извършвали проверките на входовете на града, както и екипи на Криминална полиция. 

Според източници на TrafficNews обаче, операцията не приключила с очакваните резултати. Въпреки, че антимафиотите пристигнали обезпечени дори с поемни лица /цял автобус военослужещи/, при обиските не са намерени сериозни доказателства, уличаващи заподозрените в евентуално престъпление. Проверени са 31 адреса. повечето от задържаните са на възраст между 55 и 65 години. В ареста е синът на търговец на транспортни средства и бивш съдружник на един от известните местни фалшификатори - Петър Павлов - Растера. 

"Полицаите влязоха вчера сутринта, обърнаха цялата къща с главата надолу, намериха някакъв газов пистолет и отведоха мъжа ми" твърди съпругата на един от задържаните. На друг адрес полицаите се връщали три пъти. След като първоначално не открили нищо, се върнали обратно и съборили стена в едно от помещенията, тъй като според първоначалната информация фалшификатите били отзад. След като ударили на камък, те разбили и една чешма, но под нея не открили очакваните неща. 

Очаква се Окръжна прокуратура и Областната дирекция на полицията да излязат с резултати за акцията. На този етап обаче не е ясно кога ще бъде оповестена официалната информация. 

Полицаи с автомати блокираха изходите на града, спират джипове и лимузиниНад 10 души са отведени за проверка в районните управления