Стефан Рашков от Столипиново се изправи пред съда днес с обвинение, че в края на миналата година е блъснал разузнавач от сектор „Криминална полиция” и след това не е оказал съдействие на органите на реда и е избягал от мястото на инцидента.

Случката се разиграла пред паркинга на един от магазините  „Кауфланд” в Пловдив. Полицаите поискали документ за самоличност от Рашков, който нямал такъв и след разправа блъснал един от органите на реда. След бутането, той паднал на земята, което довело до лека телесна повреда на длъжностното лице. Вместо да окаже съдействие Стефан избягал от местопрестъплението.

Днес пред съда, Рашков заяви, че не е искал да бутне полицая. Той няма лична карта и постоянен адрес. Каза, че е безработен и е загубил родителите си.

Съдията по делото на няколко пъти се опита да обясни на обвиняемия защо е там, каква е вината му и какво следва, но Рашков така и не призна категорично вината си и делото се отложи за месец октомври. Пред обвиняемия има два варианта за следващия процес – или да признае вината си и да се сключи споразумение с прокурора и делото да се разглежда по съкратената процедура, или да отрече вината си и процеса да влезе в ход с призоваване на свидетели.

Стефан Рашков е осъждан и друг път и ако бъде признат за виновен го чака затвор от 3 месеца до 3 години.