Възрастен мъж заплаши с кухненски нож жени, които вчера се хванаха на традиционното неделно хоро в центъра на Пловдив. Това се е случило пред погледите на десетки пловдивчани. По чудо няма пострадали. Благодарение на бързата реакция на двама мъже агресорът е спрян и отведен за разпит в полицията. За инцидента разказаха пред TrafficNews потърпевши.

„Мъжът е над 80-годишен. От 2-3 месеца идва да играе хоро с нас, но е агресивен и често провокира останалите. Заплашва, обижда”, разказа една от жените, която е станала свидетел на случилото се вчера.

Тя посочи, че мъжът не можел да танцува част от хората и честа бъркал стъпките и пречел на останалите. Те се отнасяли изключително толерантно към него, но когато му направели забележка, той ставал агресивен. Случвало се е и преди да вади нож.

Няколко пъти заплашвал с физическа саморазправа някои от мъжете на хорото. Един от тях миналата седмица получил и персонална закана, че ще бъде заклан.

„Тази седмица, след като няколко пъти бе помолен и настоятелно му бе показано, че е нежелан, господинът извади кухненски нож пред женската част на хорото. Наложи се много внимателно да го отстраня, без никой да пострада”, разказа пред наш репортер потърпевшият.

Той го хванал за ръката, с която държи ножа, и за другото рамо, за да не може да се завърти и да го нарани. Междувременно друг от присъстващите повикал Общинска полиция, за да го обезвредят. При обиска ножът е намерен и иззет от униформените.

Следват показания в Общинска полиция и Второ районно, където свидетели са пуснали жалба. Оказало се, че мъжът няма документи в себе си, затова се наложило синът му да ги донесе в полицията. Самият той признал, че много пъти е казвал на баща си да не ходи да пречи на хорото и да се държи агресивно с хората там.

„Ние не искаме да се стига до провокации. Не сме предизвикали никого. Не искаме да се опорочи идеята ни за хорото”, казват хората, които всяка седмица се събират в центъра.