Масова истерия в ромската махала в село Калековец. Живущите в населеното място твърдят, че от няколко дни, група мъже обикалят селото, облечени с черни дрехи и маски, които закриват лицата им.  С медията ни се свързаха хора, които споделят, че се страхуват, тъй като се носи слух, че въпросните мъже се занимават с трафик на хора и по-конкретно на деца.

Живущи в махалата разказаха, че през нощта мъжете обикалят от двор в двор, наблюдавайки какво се случва в домовете на хората.

„Група мъже вървят по улицата и се оглеждат в къщите ни. Навлизат в дворовете и гледат през прозорците. Носи се слух, че това са трафиканти на хора, които търсят деца. Наши приятели и роднини са много притеснени, страхуват се за живота си, за децата си, искаме органите на реда да обърнат внимание”, разказаха живущи в Калековец.

Те добавят, че мъжете през нощта се крият в канал, намиращ се в махалата. Някои от жителите на селото твърдят, че са сигнализирали до органите на реда, но от там са им отговорили, че след като до този момент няма данни за извършено престъпление, няма причина да предприемат превантивни мерки.

От полицията пък заявиха за TrafficNews, че това е масова истерия и се разпространява слух, като към този момент няма никакви доказателства за извършено престъпление. Нито един от разпитаните в махалата пък не е заявил пред униформените, че е видял въпросните мъже, а са казали, че единствено са чували за тях. От полицията апелират да не се създава масова истерия у живущите в селото.

„Друг подобен случай се е развил в Скутаре. Преди няколко дни са забелязани четирима мъже, които са се движили бавно из улиците с черен джип Ауди Q7 със софийска регистрация. Когато са доближили детския парк са паркирали автомобила и са се взирали в децата, играещи там”, добавиха други наши читатели.

Притесненията си живущите споделят и в група на селото във фейсбук, където десетки хора коментират, че са видели мъжете, а някои дори пишат, че един от тях се е опитал да изтръгне дете от ръцете на майка му.