Съседска свада, съпроводена с намушквания с ножове е завършила с убийство в Асеновград. Инцидентът се разиграл в първите часове на 10 август след като синът на Ибрям Шекерджи му се оплакал, че е бил нападнат. Бащата отишъл да се саморазправя с нападателите и се стигнало до масово сбиване и размяна на удари. Един от мъжете от бил откаран в болница, където след време починал. От сбиването пострадал и обвиняемия Шекерджи.

Първоначално по случая било образувано досъдебното производство под ръководството на Районна прокуратура и на 47-годишния Шекерджи било повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда. На по-късен етап, с оглед събраните доказателства е преценено, че делото следва да се поеме от Окръжна прокуратура-Пловдив и обвинението било преквалифицирано в умишлено убийство по хулигански подбуди. Така на 16 октомври 2023 г. спрямо обвиняемия Шекерджи е било ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление и Окръжният съд в Пловдив го оставил за постоянно в ареста.

47-годишният Шекерджи обаче решил да обжалва решението на окръжните магистрати пред Пловдивския апелативен съд. Предвид тежкото умишлено престъпление в което е обвинен, въззивният съд е преценил, че са на лице всички предпоставки за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – съпричастност към престъплението, вероятност да се укрие и опасност да извърши друго престъпление.

За подобно престъпление в законът се предвижда санкция лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна.