Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан Иванов в район „Западен” в Пловдив, отново застава пред съда. Днес ще бъдат разпитани двама от свидетелите, поискани от страна на защитата. Припомняме, че в предходното съдебно заседание, адвокат Стоян Атанасов поиска от името на клиентката си, делото да протече по съкратеното производство, но с разпит на вещи лица и само двама свидетели.  По думите му, Марияна признава фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Пред съда ще застане братът на починалия Йордан – Иван Иванов. Той ще разкаже за взаимоотношенията на убития и половинката му.

Още един свидетел бе поискан за разпит, за да разкрие каква е Марияна Пейкова, за да се определят характеристичните й данни. 

След разпитите най-вероятно ще се премине към  пледоария. Марияна също ще даде обяснения за случилото се, а след това може да се стигне и до присъда.

Марияна склони: Призна за убийството на любовника си в ПловдивДелото ще протече по съкратеното производство, но с разпит на вещи лица и само двама свидетели

Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.