Любомир Петров получи условна присъда по обвинението за това, че три дни след смъртта на жена си Красимира, в периода от 14 до 16 септември 2020 г., младият мъж използвал банковата й карта, като изтеглил общо 4 000 лева.

Делото в Пловдивският окръжен съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, като Любомир е признал вината си. Той е получил наказание в размер на една година и шест месеца условно лишаване от свобода, с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца.

Тъй като Любомир Петров признава изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, размерът на така наложеното наказание е определен след редуцирането с 1/3. Със същата присъда Окръжният съд наложи на подсъдимия и глоба в размер на 4000 лева.

Решението на магистратите подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Децата на убитата Красимира в Бегово живеят с баща си, обвиняем за убийството на майка имАдвокатът на малолетните момичето предяви иск от по 200 000 лв. за всяка

Припомняме, че към момента срещу него тече дело и за убийството на 21-годишната Красимира Куковска в Бегово. Процесът протича по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица, но заседанията се гледат при закрити врата. До момента делото беше връщано два пъти на прокуратурата – един път заради съмнение за безпристрастност на наблюдаващия прокурор Анелия Трифонова и втори път за повдигането на още едно обвинение при рестарта, което обаче би влошило положението на обвиняемия.

Любомир Петров е с мярка за неотклонение „домашен адрес”.

Върнаха делото за жестокото убийство в Бегово на прокуратуратаАдвокатите на обвиняемия смятат, че съдебният процес трябва да се върне в досъдебната му фаза