Сочената за убийца от Кючука – Красимира Лалева не е направила самопризнания за тежкото престъпление до момента. Тя е отказала да даде официални обяснения в качеството си на обвиняема за жестокото убийство. Тя не е подала и жалба срещу наложената й от Окръжен съд мярка за неотклонение пред по-висша инстанция и за момента официално остава в ареста.

Сочената за убийца от Кючука - Красимира иска да остане зад решетките, не жали ареста сиЖената не е подала жалба срещу наложената й от Окръжен съд мярка за неотклонение

Галин Гавраилов - зам.-окръжен прокурор на Пловдив говори днес пред медиите за престъплението.

„По отношение на Красимира Лалева е повдигнато обвинение за престъпление по член 115 - предумишлено убийство. Миналата седмица и е взета мярка „задържане под стража” от Окръжен съд Пловдив. До колкото съм запознат определението на съда за тази мярка не е обжалвано от обвиняемата е и влязло в законна сила. В момента тя се намира в следствения арест. Официални обяснения в качеството си на обвиняема, тя е отказала да даде. Комуникирала е с полицаите на чисто оперативно ниво, нещо което не мога да обсъждам, тъй като това не са доказателства по смисъла на процесуалния закон.”

На въпрос „Ясен ли е мотива за престъплението?”, Гавраилов беше лаконичен: „Не е ясен мотива, защото дамата, която е обвиняема е отказала да дава обяснения, тоест разследваме причините за извършване на убийството.”

Майката на убития Божан: Изрод, друго за нея не мога да кажа!Съседите на убийцата разказаха, че е имала проблем с парите и не можела да си плаща сметките

По повод слуховете, че има полицейски чадър над Красимира и това е довело до „забавянето” на информация до медиите, от прокуратурата заявиха, че нямат подобна информация. 

Припомняме, че 35 годишната Красимира беше задържана за убийството на 28 годишния Божан, след като се изповядала пред свещеник, че е убила бившия си приятел в апартамента си в "Кючук Париж". Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията. 

Красимира е арестувана и заедно с полицията отиват в апартамента, където е тялото на мъжа. 28-годишният Божан Иванов е открит в банята мъртъв. По думите ѝ го е ударила с тежест за фитнес по главата, ала по мъжа са открити и обгаряния. Криминалисти считат, че е опитала да прикрие следите си, като запали тялото и опожари апартамента. Съседи казали, че е имало лек дим, но до пожар не се е стигало. 

Убийцата Красимира се изповядала пред свещеник, той подал сигнал в полициятаУбият в Пловдив Божан бил добро и кротко момче, негови познати не могат да си обяснят трагедията