Делото срещу 56-годишният Кирил Петков от карловското село Васил Левски, който неволно е прострелял свой приятел по време на разпивка, ще се гледа по общия ред. Това реши Окръжен съд Пловдив, след като обвиняемият заяви пред магистратите, че иска да бъдат привикани и разпитани 20-те свидетели по делото.

Петков се изправи днес пред магистратите, за да отговаря за три обвинения. Първото от тях е за това, че на 9-ти май 2021 година в  карловското село Васил Левски , обвиняемият е прострелял своя приятел, с който се събрали да пият- бизнесменът Марин Гърдев. След случилото се, пострадалият Гърдев е бил настанен в болница с наранявания по лицето, като куршумът е минал през пръстите на ръката му и близо до окото. 

Второто обвинение, с което се е сдобил Кирил Петков е за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в неуважение към обществото.

Огнестрелното оръжие, с което подсъдимият е извършил деянието е установено, че е незаконно,  като за това прокуратурата е повдигнала и третото обвинение на 56-годишния мъж.

На днешното заседание, в залата присъстваха, както обвиняемият, така и пострадалият, като Петков не пожела към момента да дава обяснения, а предпочете да бъде по-напред в съдебното следствие.

Карловски бизнесмен простреля свой приятел, докато му показва пистолетДвамата мъже били сериозно подпийнали

Съдът насрочи следващото заседание за началото на месец февруари, като ще бъдат призовани част от свидетелите и вещите лица.

Обвиняемият Кирил Петков