Момиче на 14 години е било прието в бургаската болница след сексуално посегателство. Момичето е прегледано от гинеколог и насочено за спешна контрацепция. Полицията е установила извършителите. Случаят е докладван на Агенцията за закрила на детето. От МБАЛ - Бургас използваха случая, за да съобщят още, че се включват в проект в помощ на жертвите на сексуално насилие.

Програмата се реализира в България по инициатива на посланика на Великобритания Ема Хопкинс. В Бургас със съдействието на общината, полицията и Асоциация "Деметра" ще бъде изграден Център за работа с жертви на сексуално посегателство, а ролята на МБАЛ - Бургас ще бъде да оказва лекарска помощ, освидетелстване от съдебен медик и спешна контрацепция, да предоставя възможност за настаняване на тежко пострадали жени, както и консултация с психолог. Предстои да се уточнят детайли по програмата, но МБАЛ - Бургас вече започна практическа работа по нея, съобщиха novini.bg.

Определени са и две стаи в Отделението за долекуване, където ще има възможност да бъдат настанявани тежко пострадали жени. Водеща роля в програмата ще има Отделението по съдебна медицина на МБАЛ - Бургас, което ще освидетелства пострадалите при тяхно желание, съобщи началникът му д-р Галина Милева. По нейни наблюдения Бургас е сравнително спокоен регион и от години тук не е ималo.

Още новини - ТУК

TrafficNews.bg