16-годишно момче ще се изправи пред съда след серия кражби в Кричим. Спрямо него е повдигнато обвинение за посегателствата, станали в рамките на 1 година.

Тийнейджърът не посещавал училище и не работел. Той решил да извършва кражби от търговски обекти и автомобили в Кричим. Отнетите вещи продавал и по този начин си набавял пари за собствени нужди. 16-годишният извършвал кражбите нощем, докато родителите му спели, а той обикалял из града. За горепосочения период той  отнел пари и вещи от два автомобила, от магазин за дрехи втора употреба, от склад за строителни материали и вендинг автомат.

Установено е, че е откраднал  мобилни телефони, пакетирани хранителни продукти, безалкохолни напитки, видеорегистратор, флашпамет и др., както и пари, всичко на обща стойност 1037 лева.  Момчето е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвинение е повдигнато и на още един крадец. 36-годишен е нахлул в чужд дом и го е обрал. След това е разбил кола, от която е задигнал документи. Посегателството е станало на 6 септември в Скутаре.

Той преминал покрай паркиран автомобил пред една от къщите и счупил стъклото на предната врата. От купето отнел борсета с 550 лева и лични документи. По-късно е бил установен от полицейските служители. И той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.