Измамник бе арестуван, а Апелативен съд – Пловдив го остави в ареста, след схема с фалшиви банкноти. Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че той и негови съучастници прокарвали в обръщение подправени 50 левови банкноти в малки магазинчета в Пловдив и околните населени места.

 Те купували стоки за 5-6 лева и получавали ресто в истински банкноти.

Апелативният съд  прецени, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства остава непроменено обоснованото подозрение в голяма степен на съпричастност на измамника към престъплението, в което е обвинен.

Обвиняемият е осъждан многократно, включително и за същия вид престъпление. За това съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да извърши престъпление и да се укрие. Според Наказателния кодекс това е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда санкция лишаване от свобода от 2 до 8 години.

В същото време магистратите оставиха с постоянна мярка „задържане под стража” и дълър, задържан в Хасково. В автомобила на мъжа са открити 50 таблетки високорисково наркотично вещество,  20 плика с амфетамини и 9 плика с марихуана, а в дома му над 170 спортни екипа с надписи на различни известни търговски марки.

Спрямо него са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и ползване на търговска марка без съгласието на притежателя.

Съдът прецени, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и целите на мярката за неотклонение към настоящият етап на разследване ще се изпълнят със  задържането му под стража.

Снимка: Илюстративн