Италия пропищя от български крадци, които измислили ключ, който отваря всички ключалки. Става въпрос за хиляди домове, пострадали от родните "изобретатели”.
 
Полицията съобщава, че са арестувани източноевропейски групи. Миналата година са били предимно румънци и грузинци, за тази година не се уточняват националности. За съжаление националност се дава на ключа, а именно български, разказа кореспондентът на Нова телевизия в Рим Антоанета Николова.
 
Това е явление, което се забелязва второ лято подред, но тази година е доста масово. Всичко става буквално за 30 секунди. Необезпокоявани крадците си свършват работата, изнасят каквото трябва и затварят тихо и кротко, разказа още Николова. Става въпрос за ключове от по-стара генерация.
По-новите все още е трудно да бъдат имитирани, допълни тя. Това, което разказва италианската полиция е, че този ключ е изобретен през 70-те години по времето на Студената война и е бил с цел да се влиза в посолства и да пробива вражески врати, поясни Антоанета Николова.