34-годишен мъж е починал на място, след като е бил прострелян по време на лов. Инцидентът е станал в местността Борово, землище на село Орехово, община Чепеларе, потвърдиха от Окръжна прокуратура – Смолян. По случая има привлечен обвиняем, който е на 39 години.

„По време на лов е получен сигнал за прострелян ловец, и докато пристигне екипа на Спешна помощ на мястото, той е починал. Извършен е оглед, на място са иззети и оръжия, назначена е съдебно-медицинска експертиза, извършена е аутопсия, която установява кръвозагуба в резултат на прострелна рана в коремната област", каза окръжният прокурор Недко Симов, който е наблюдаващ по разследването. Той посочи, че предстои да бъдат извършени и други експертизи, включително балистична. Разпитани са част от свидетелите на станалото, предстоят още разпити, изискани са и всички документи по организиране на лова.

„Има привлечен обвиняем. Тъй като първоначалните доказателства указваха извършител. В последствие той е разказал за инцидента. Чакат се обаче резултатите от назначените експертизи за достатъчно доказателства за случилото се", каза Симов.