След трагедията в Желязно, хората в селото продължават да скърбят за малката Вилияна. 8-годишното момиченце бе намушкано на 1 юни от собствената си майка в дома им. След тройната съдебно- психиатрична експертиза стана ясно, че жената не може да носи наказателна отговорност и е настанена в психиатрия, за да се лекува. Бащата на Вили обаче остава в сянка за всички. В селото има различни версии за отношенията между него и майката Лиляна Халкалиева.

Според запознати Йордан Янков има пчеларски бизнес и е родом от село Желязно, но местните там не са го срещали и не знаят дали се занимава в околността с това начинание.

Близък приятел до жената се свърза с медията ни, като той твърди, че Халкалиева е била манипулирана, преследвана и заплашвана от въпросния Йордан. Според информацията именно той е виновникът за психичното състояние на Лиляна, а сега живее спокойно и безнаказно. Жената многократно се е опитвала да се раздели окончателно с въпросния "баща", който дори не е признал дъщеричката си. Твърди се, че я е ограничавал дори от контактите й във Фейсбук.

Психично болният баща, който съсипа едно момиче, една МАЙКА която още от първия миг гледаше момиченцето с цялата си любов и сърце. Лили обичаше дъщеря си БЕЗУСЛОВНО... И случилото се не ще промени това. Йордан не дойде на изписването,  не дойде и на погребението. Той е в сянка!" Това споедели още близкият приятел.

Репортер на TrafficNews направи проверка, като разговаря със семейството на Лиляна. Те отричат да знаят такива подробности за отношенията на двамата родители. Психично нестабилната жена не е споделяла за тормоз от страна на Йордан.

Из селото версията далеч не е различна от тази на семейство Халкалиеви. Бащата остава в сянка и за тях. Те не знаят нищо за него и са ги засичали заедно само по стари снимки в социалните мрежи. Но и те отричат да знаят нещо за тормоз от негова страна.  Лиляна не е работила, а според запознати той е давал средства за отглеждането на малката Вили. Те я определят, като свито и добро момиче, но болестта й е в основата за трагедията.  

Хората в малкото село са все още съкрушени от скръб. Те не могат да повярват, че няма да чуват смеха на Вилияна на улицата, а историята за отношенията на Лиляна и Йордан остава неизяснена. 1-ви юни ще остане скръбна дата за Желязно, защото едно малко момиченце загина без вина.

Репортерите на TrafficNews не успяха да открият Йордан Янков в селото, но сайтът е готов да публикува и неговата гледна точка.