Трима мъже бяха арестувани за притежание на дрога. Те са задържани в арестите в Пловдив и Карлово. 

С марихуана бе заловен 27-годишен. Проверката е извършена в следобедните часове на булевард «Княгиня Мария Луиза». От експертната справка на иззетото вещество е видно, че се касае за марихуана с тегло 0,56 гр. Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа.

При проверка на автомобил пред блок 105 в  Тракия, полицейски служители  установили, че собственикът на превозно средство държи в себе си наркотично вещество. При приближаване на униформените към паркирано БМВ, 18-годишният водач изхвърлил тъмнокафяво вещество с формата на топче.

Последвало претърсване на автомобила, където било открито още едно топче от същия вид. Младежът е задържан в ареста, а експертната справка е установила, че се касае за хашиш с тегло 4,12 грама. 

На 27 май в хода на работа по линия разпространение и  притежание на наркотични вещества е извършено претърсване е изземване в жилище в Карлово, обитавано от 52-годишен мъж. От имота на улица  "Полковник Бочев", служителите на полицията са иззели амфетамин с общо тегло 2,09 грама.

Карловецът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а работата по случая продължава по дадени указания от наблюдаващ прокурор.