Близо 270 грама марихуана били иззети при специализирани полицейски операции в сряда в Пловдив.   Повдигнато е обвинение за разпространение на наркотици на 25-годишна жена и 31-годишен мъж. При залавянето им непосредствено след наркосделка,  от двамата пловдивчани са иззети около 170 грама марихуана и електронна везна.

За същата незаконна дейност е хванат и 25-годишен криминално проявен шофьор от Стара Загора, който пренасял около 100 грама от наркотика. Спрямо тримата извършители са взети 24-часови мерки за неотклонение, а с постановление на прокуратурата срокът на задържане на пловдивчаните е удължен до 72 часа.

Междувременно значително количество контрабандни цигари са иззети от служители на Шесто районно управление в Пловдив. В рамките на специализирана операция за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на безакцизни стоки, вчера на бул. „Цариградско шосе“ за проверка бил спрян лек автомобил „Пежо“. При последвалото претърсване полицаите открили в колата общо 30000 къса цигари без български бандерол.

 За срок до 24 часа са задържани 30-годишният водач, криминално проявен и осъждан за престъпление с акцизи, и 32-годишният му спътник. Предстои материалите по образуваното бързо производство да бъдат внесени в районната прокуратура.