Екшън в стил Холивъд прати на съд Стефан заради нападение и грабеж над възрастна жена на улица „Авксентий Велешки” в разгара на лятото. Рецидивистът е атакувал в гръб Цветана Гилова като целта му е била грабеж.

Случката, достойна за филмова лента се разиграва на 29.06 тази година, като подсъдимият решава да открадне чантата на възрастната жена. Напада я в гръб, но Цветана започва да се съпротивлява, тъй като в дамската си чанта носи 1655 лева. След кратка свада, Стефан бута на земята възрастната жена, отскубва и чантата и започва да бяга . При падането Цветана счупва бедрена кост, което води до трайно затрудняване на движенията на левия крак.

Нападението е забелязано от двама случайно минаващи мъже, които моментално подгонили Стефан. След преследване, продължило няколко пресечки, заловили нападателя, повалили го на земята и го „арестували”. Междувременно в „гражданския арест” се намесили още хора, които помогнали за укротяването и задържането на нападателя до пристигане на полицията.

През това време очевидци на екшъна се претекли на помощ на възрастната Цветана. Обадили се на близките и и повикали линейка.

Стефан е осъждан и друг път и деянието му се счита за рецидив. Днес той се яви пред съда, но не беше даден ход на делото, тъй като пострадалата не била открита на адреса си и съответно не се яви в залата. Според съседи на Цветана, в момента тя е на легло и е трудноподвижна.

Делото се отложи за месец октомври, когато ще бъде призована сестрата на пострадалата – Тодорка Ц. До тогава Стефан е задържан в пловдивския затвор.